mmmchristmas

en knuten hand kan inte få något,
men en öppen hand kan få,


min mormor vet vad hon talar om

den bästa julsången

image49
It's Christmas time,
there's no need to be afraid.
At christmas time
we let in light and banish shade
And in our world of plenty
we can spread a smile of Joy
Throw your arms around the world
at Christmas time.

But say a prayer,
Pray for the other ones.
At Christmas time it's hard
but when you're having fun...
There's a world outside your window
and it's a world of dread and fear
Where the only water flowing is
the bitter sting of tears
And the Christmas bells that ring there
are the clanging chimes of Doom
Well, tonight thank God it's them instead of you.

And there won't be snow in Africa this Christmas time
The greatest gift they'll get this year is life.
Where nothing ever grows
No rain or rivers flow
Do they know it's Christmas time at all?

Here's to you.
Raise a glass for everyone
Here's to them
Underneath that burning sun
Do they know it's Christmas time at all?

Feed the world,
Let them know it's Christmas time again.
Feed the world,
Let them know it's Christmas time again.

image50

runaway train

jag är expert på att ångra saker,  och då menar jag VERKLIGEN ångra saker. men man kan inte göra något åt det som redan är gjort,  eller ogjort,  men i detta fall gjort. kan inte sudda ut det, fast jag skulle hemskt gärna vilja. men samtidigt kanske man skulle ångra sig , för att man inte gjorde det- som jag i detta fall gjorde- då kanske man ångrar sig för man inte gav, ex, personen som man i förväg dömt,  en chans, för då får man ju reda på med säkerhet hur personen fungerar- även om det kan kännas ibland- det är ju ändå bättre- att man hellre ångrar det man gjort än det man inte gjort? eller? ibland undrar man ju.


-ja, jag var där i helgen
-va, jag var med där
-va, var du?
-ja fast förra helgen

and when I go there, I go there with you.

jonatan lejonhjärta,
en sån som är god&modig
inte feg och svekfull.


 





image48









kom ihåg när antonela gick i fyran eller om det var femman, och hon satt och ritade en bild av jonatan lejonhjärta, och satt och fyllde i blommorna med vitt och blått, typ i en vecka eller något,  och hon vann pris, juryns motivering var typ; vi fastnade så för slitet hon gjort med blommorna,  det var tider det, då antonela slet och inte sa whatever ;)  hahah, 

another day in paradise

She calls out to the man on the street
"Sir can you help me?
It's cold and I've nowhere to sleep.
Is there somewhere you can tell me?"

He walks on, doesn't look back
He pretends he can't hear her
Starts to whistle as he crosses the street
Seems embarrassed to be there.


think twice, it's just another day for you and me in Paradise
Just think about it.





jag har verkligen ingenting att klaga över-ändå gör jag det,  sen ibland tänker man på de som har det sämre- mycket sämre- och då tänker man om, sen bara glömmer man bort det- vill liksom inte påminnas om det, eller?  för ska man bara gå och tänka på alla hemskheter mår man ju bara dåligt själv, man får göra så gott man kan, liksom hjälpa till så mycket man kan, men gör man det?  Det finns dom som har det så hemskt, och vad gör jag ? 
sen tänker jag ofta på de som har så himla mycket pengar och bara måste lägga ut 10 000 på en måltid, ex.  och alla de rika människor som strävar efter mer pengar och berömelse, menar, de skulle klara sig på en tiondel av vad de äger.  ta david beckham som ex, han har en årslön på 44,1 miljoner ( det han får från sin nya klubb i Los angeles galaxy, tjänar ju en massa på reklam och sånt med)  behöver verkligen en människa SÅ mycket pengar? tänk om han skulle skänka 35 miljoner, per år, vilken skillnad det skulle göra, för många där ute,  men så kan man ju inte tänka heller,  för man kan ju inte göra något åt det iallafall. fast man kan ju alltid göra ngt.

phil collins låt,  another day in paradise
http://www.youtube.com/watch?v=ftlYLcEW_I4&feature=related

sen finns den i en till version m brandy, tkr musikvideon är bra
http://www.youtube.com/watch?v=VgVgQ5jgK5I


åtta

okej, this is it, jag ska skriva 8 sanningar om mig själv, och det är faktiskt rätt svårt, igår när jag inte kunde somna så låg jag och tänkte och kom på en massa sanningar men idag har jag glömt bort det, det brukar ju vara så,  det man ligger och grubblar över på kvällen innan man somnar brukar man oftast glömma bort nivet- igår låg jag och gjorde planer inför morgondagen, men nästa morgon gjorde jag precis som vanligt och som vanligt är det ngn (i detta fall- sanna) som utmanat mig, så om ni undrar varför jag skriver 8 onödiga sanningar om mig själv, så behöver ni inte undra längre.

jag skulle inte klara mig länge utan min ipod, jag lyssnar nästan alltid på musik, när jag går till bussen, åker bussen, när jag sitter i klassrummet , innan jag ska somna, när jag tänar, när jag pluggar hemma,  när jag handlar,  när jag gör typ allt- musik är avslappnande- liksom om man är nervös - då lyssnar man på musik,  tänker sig bort.  innan man ska somna måste jag lyssna på en låt- en låt som gör att jag kan tänka på ngt bra innan jag somnar

jag ville bli höjdhoppare- när jag var liten, ok mindre då, då ville jag bli höjdhoppare, nya kajsa bergqvist typ fastän jag inte tränade höjdhopp drömde jag ofta om att jag skulle tävla i VM och OS, slå världsrekord, O.S.V

jag är blyg- visst människor som känner mig kommer tänka- yeah right, hell no,  men det är sant- och när jag är blyg ser jag oftast arg ut, tror jag, men jag har blivit bättre, tror jag

jag har svårt att lita på folk-som jag inte känner så väl, jag förväntar mig alltid att bli besviken,

jag är slarvig och rätt virrig- ibland,  jag tror jag måste städa mitt rum minst en gång per dag, sen stökar jag ner det dirket, men när jag har ordning- DÅ har jag ordning-  fast inte länge, sen måste jag nästan varje morgon leta efter mina nycklar som jag förlagt, sen glömmer jag bort saker lätt och blandar ihop saker och säger konstiga saker.

jag är konflikträdd- vilket inte är så bra, undviker gärna bråk, har alltid hatat när folk bråkar-  jag håller istället tyst än börjar bråka och när jag väl bråkar får jag aldrig ut det jag tänkt säga- det jag är arg över-  så det kvittar ju.

jag blir aldrig nöjd-med det jag har gjort eller gör, det går alltid att göras bättre,

jag är bra på att hålla hemligheter- oftast när man fått höra en hemlighet, vill man berätta den för någon som man vet inte säger det till ngn- osv- och det har säkert hänt i några fall ja, men då har det varit en hemlighet som flera vetat om, en hemlighet som ngn har börjat med att säga; du säg inte att det var jag som sa det här, men... (ingen riktig hemlighet enligt mig) så jag kan hålla riktiga hemligheter riktig bra- ni ska bara veta, vad jag vet.

ok så jag ska utmana 8 andra då? hm 3 får räcka ;)
1. bigsister- http://linnso.blogspot.com/
2. tessan- http://theresetegnhammar.blogg.se/
3. hanna -http://niieminen.blogg.se/